AxiTR Bilisim
  1. Daha güzel eğlenceli bi ortam için kayıt olup yorumlarınızı esirgemeyin.

Yemek Şirketleri

Konusu 'Konu Dışı - Genel' forumundadır ve mehmetcan1 tarafından Nisan 17, 2021 başlatılmıştır.

  1. mehmetcan1

    mehmetcan1 Blaze Avcısı

    Katılım:
    Ara 29, 2017
    Mesajlar:
    1,849
    Beğenileri:
    0
    Catering şirketleri toplu yemek organizasyonları gerçekleştiren firmalara verilen isimdir. Catering şirketleri düğün, kına, nişan, sünnet ve doğum günü gibi özel program ve kutlamalar için de kullanılabilen yemek hizmetleri, zaman tasarrufu sağlayan bir ikram seçeneği ile gerçekleştirmektedir. İyi bir catering yemek şirketi, toplu ya da tek şekilde verilen yemek hizmeti konusunda yeterli donanıma ve tecrübeye yeteri kadar sahip olmalıdır. Örnek olarak toplu yemek siparişi söz konusu olduğunda, yemek menüsü mutlaka doğru bir biçimde, sağlık ve hijyen planlarına uygun ve aynı zamanda kitleye uygun bir biçimde hazırlanmalıdır. Toplu veya tek organizasyon ve etkinliklerde yemek, sunum hizmetlerinin yanında genel olarak dekorasyon, masa ve sandalye düzeni, müzik ve ışıklandırma gibi farklı organizasyon hizmetleri de vermektedir.

    Bunun yanı sıra catering şirketleri bir etkinlik salonunda iki bin kişiye yemek servisi yapabilir veya küçük işletmenin toplantısına kutularda küçük bir öğle yemeği sunabilmektedir. İyi bir catering yemek şirketi seçmek için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar mevcuttur. Bunlardan ilk olanı firmaların referanslarıdır. Firma referansları ve daha önce hizmet almış kişilerin yorumları oldukça büyük bilgi vermektedir. Bu araştırmaları yapmanız olumlu anlamda sonuç verecektir. Hijyen konusu en önemli konulardandır. Genellikle tecrübeli ve iyi bir ekibe sahip olan yemek temizliğe ve kullanılan ürün, malzeme tazeliğine özen vermektedir. Bu da en önemli hususlardan bir tanesidir.

    Catering şirketleri yemek fiyatları firmanın genel fiyat anlayışı dışında, menülerin içerikleri de fiyatlar konusunda belirleyici unsurdur. Catering yemek hizmetlerinin fiyatları yemeğin ana maliyetini oluşturan unsur olan çiğ maliyetle belli olmaktadır. Çiğ maliyetin ana unsuru ise genel olarak çoğunlukla kırmızı ettir. Özellikle toplu yemek siparişi söz konusu olduğunda, yemek menüsü mutlaka doğru bir biçimde ve kitleye uygun olarak hazırlanmalıdır. Catering yemek menüleri, günlük yeterli kalori hesabı, yemek çeşitlerinin uyumlu olması, mevsimine göre yemek seçimi gibi özellikleri bünyesinde barındırmalıdır. Ayrıca besleyici, yeterli protein ve vitamin alımına da yüksek oranda elverişli olmalıdır. Bu hususlara göre de fiyat belirlenmesi yapılmaktadır.
     
    #1

Sayfayı Paylaş